PrestaShop E-Ticaret Sitenizin Yönetim Panelinize Giriniz. Sol Menüden Gelişmiş ve Oradan da Web servis Sekmesine Tıklayınız. İlk defa giriyor ve daha önceden herhangi bir platforma api bilgisi vermediyseniz bu ekran boş gelecektir. Sırası ile Yeni Bir Web Servis Anahtarı Ekleyin simgesine tıklayalım.
Gelen Ekranımızdan Oluştur ile Bir Anahtar Key oluşturalım ve açıklama olarak MAGENTY açıklamasını girelim.
Bilgi girişlerini tamamladıktan sonra alt bölümde yer alan rol tanımlarını seçmemiz gerekmektedir. Eğer Roller hakkında bilginiz var ise kullanacağınız roller için sadece izin verebilirsiniz fakat herhangi bir bilgi sahibi değilseniz , Varsayılan olarak tüm yetkileri vermenizde herhangi bir sakınca yoktur verebilirsiniz. Yetki işlemlerini de verdikten sonra sağ alt köşede bulunan KAYDET butonu ile api oluşturma işlemini tamamlamış oluruz.
Magenty ile Prestashop arasında sorunsuz entegrasyon sağlamak için birkaç tanıma daha ihtiyacımız olacak .
İlk Önce dil Kodumuzu Öğrenelim PrestaShop Panelimizde ki Sol Menüden Yerelleştirme ve Oradan da Diller Menüsüne tıklayalım. Gelen Ekranda Türkçe için Olan Id Bilgisini Not Alalım Magenty Entegrasyon Alanında Bu kodu Gireceğiz.
Şimdi ise Sipariş Entegrasyonunu çalışabilmesi için Sipariş Durum Kodlarımızı öğreneceğiz. Buradaki durum kodlarımız Magenty Entegrasyon sistemine PrestaShop E-ticaret sitemize gelen siparişin aktarılması için gereklidir. Varsayılan olarak 2 yada 3 tercih edilmektedir. Ama Entegrasyon modeliniz için Farklı bir Durum Kodu da seçebilirsiniz.
Almış olduğumuz Bilgiler Magenty Entegrasyon Sistemimizin çalışabilmesi için Yeterlidir.
Mageny Entegrasyon Panelimize Giriş yapalım Sırası ile Sol Menüden Tanımlar > E-Ticaret Sekmesinden PrestaShop Ayarlarına Tıklayalım.
PrestaShop Panelimizden Oluşturmuş Olduğumuz Anahtar Key’i Api Key alanına kopyalayalım.
Parola Bölümünü Boş bırakalım ve Mağaza Url Kutucuğuna Web sitemizin adresini kopyalayalım Örnek olarak https://www.magenty.com Gibi sizde sitenizin adresini buraya yazabilirsiniz. Kontrol et Düğmesine bastığınızda hata alırsanız site adresinizi www olmadan da yazıp deneyebilirsiniz. Herhangi Bir sorun yok ise Kontrol Et Düğmesi Yeşil Olacaktır.
Senkronizasyon Tarihi(Günlük): Siparişinizin Geçmiş Gün sayısını Belirtmektedir , Varsayılan 3 gündür.
Kritik Stok Miktarı : Elinizdeki Ürün Adeti En az kaç adet kaldığında otomatik olarak kapanmasını istiyorsanız Buradaki adet miktarını alanına sayıyı girebilirsiniz. Varsayılan olarak 0 Adettir. Ürün tükeninceye kadar Entegrasyon sistemi ürünü satmaktadır, Eğer fiziki mağazanız var yada son 2 adet kaldığında satıştaki ürünlerinizin kapanmasını istiyor olabilirsiniz , o takdir de buradaki Kritik Stok Miktarı alanına 2 Girmelisiniz.
Güncelleme Tipi : Ürünleriniz satış olduğunda yada Stok ve fiyat güncellemelerinizde E-Ticaret sitenizde Hangi alanların güncellenip, güncellenmemesini bu alandan belirtebilirsiniz.
Örnek olarak satışlarınız da PrestaShop üzerinden stok adetinizin düşmesini ama Entegrasyon Sisteminin Fiyat güncellememesini istemiyorsanız ,bu alandan Sadece Stok Alanını seçmelisiniz.
Varsayılan Olarak Stok Fiyat Olarak seçilir.
Ürün Ekleme Son Gün : PrestaShop üzrinden ürünlerinizi Magenty Entegrasyon Sistemine indirirken Kullanılır. Örnek olarak son 1 hafta içerisinde kaydedilmişler ürünleri indirmek istiyorsanız 7 girmelisiniz 0 girerseniz tarih bağımsız tüm ürünlerinizi indirir.
Dil Kodu : PrestaShop Panelimizden Not almış olduğumuz Dil Kodunu Bu alana gireceksiniz.
Kull. Sipariş Durumu : PrestaShop panelinizde Yer Alan Sipariş Durumlarından birini seçmelisiniz.
Varsayılan Olarak İşlemde Seçilmektedir. PrestaShop panelinizde Bu alan Hazırlanıyor durumuna Denk gelmektedir.
Ayarlarınızı Tamamladıktan Sonra KAYDET Butonuna basarak Entegrasyon Ayarlarını tamamlamış olursunuz.