Opencart Entegrasyonu
Nedir ve Nasıl Kullanılır?
- Magenty Opencart Açık Kaynak E-ticaret Entegrasyonu ile tüm satışlarınızı ve ürünlerinizi tek panelden görüntüleyebilir ve ürünlerinizin kolaylıkla yönetebilirsiniz.
- Opencart Entegrasyonu ile isterseniz Opencart Mağazanızda bulunan ürünleri Magenty portalına indirerek Entegrasyon işlemlerini başlatabilir veya Magenty portalına üye olup Magenty'e girmiş olduğunuz ürünleri Opencart e-ticaret sitenize ,kolay bir şekilde satış çıkarabilir, durdurabilir, güncelleme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
- Magenty üzerinden Opencart E-ticaretinize ürünlerinizi açabilmek için Opencart api bilgilerinizi ve yetkilerinizi Aktif Etmeniz gerekmektedir. Api hesaplarınızı aktif ettikten sonra "api" bilgilerini Magenty sistemindeki Entegrasyon Tanımları Altındaki Opencart Ayarlar Bölümüne tanımlanamız gerekmektedir.
- Bu işlemleri tamamladıktan sonra Magenty sisteminizdeki tanımlı ürünlerinizi Opencart e-ticaret sistemine sizin belirlediğiniz kategori,başlık ve fiyatlar ile dilediğiniz kadar sayıda listeleyebileyeceksiniz. Magenty panelinden e-ticaret sitenize gelen siparişlerinizi takip edebilir ve magentyden onaylayabilirsiniz.
- Opencart e-ticaret sitenizdeki satış siparişleriniz magenty sistemine düşerek stoklarınız magenty üzerinden de düşmektedir, paralel olarak diğer platformlarda da stok seviyeniz güncellenir.
- Tam tersi olarak , pazaryerlerinden düşen siparişler deki stok düşüşleri de Opencart sitenizde güncellenir.
- -Opencart Pazaryeri Entegrasyonu , Opencart n11 Entegrasyon - Opencart Hepsiburada Entegrastyon ,Opencart Gittigidiyor Entegrasyon ,Opencart Trendyol Entegrasyon,Opencart Çiçeksepeti Entegrasyon, Opencart Amazon Entegrasyon, Opencart TurkcellPasaj Entetgrasyon, Opencart Morhipo Entegrasyon, Opencart İpsizcambaz Entegrasyon
Opencart Hakkında Merak Edilenler
Opencart nedir ve nasıl çalışır?
Opencart ücretsiz mi, ücretli mi?
OpenCart, temel olarak ücretsiz bir açık kaynaklı e-ticaret platformudur. Yani, OpenCart’ın kendisi ücretsiz olarak indirilebilir ve kullanılabilir.
Ancak, OpenCart’ın ücretli olabilen yanları da bulunmaktadır. Örneğin:
Premium Temalar: OpenCart için geliştirilmiş bazı özel ve daha gelişmiş özelliklere sahip temalar ücretlidir. Bu temalar, mağazanızın görünümünü özelleştirmenize olanak tanır.
Eklentiler ve Uzantılar: Bazı özel özellikleri eklemek veya mağazanızın işlevselliğini genişletmek için ücretli eklentiler ve uzantılar bulunabilir. Örneğin, ödeme ağ geçitleri, kargo entegrasyonları, SEO araçları gibi özellikler ücretli olabilir.
Opencart ile site nasıl kurulur?
Hosting Hizmeti Seçimi: Öncelikle web sitenizin barındırılacağı bir sunucuya ihtiyacınız var. Güvenilir bir hosting sağlayıcısı seçmek önemlidir.
Domain Adı: Bir alan adı (domain adı) almanız gereklidir. Alan adı, web sitenizin adı olacak ve ziyaretçilerin web sitenize erişmesini sağlar.
OpenCart’ı İndirme ve Yükleme: OpenCart’ın en son sürümünü OpenCart resmi web sitesinden indirin. Ardından, hosting hizmeti sağlayıcınızın kontrol paneline giriş yaparak dosyaları sunucunuza yükleyin.
Kurulum Süreci: Dosyaları sunucuya yükledikten sonra, internet tarayıcınızı açın ve web sitenizin URL’sini ziyaret edin. OpenCart’ın kurulum sihirbazı karşınıza çıkacak. Kurulum sihirbazı, gerekli veritabanı bilgilerini, mağaza adınızı, yönetici hesabı bilgilerinizi ve diğer önemli ayarları girmenizi isteyecek.
Mağaza Ayarları: Kurulumun ardından, OpenCart yönetim paneline erişebileceksiniz. Burada, mağazanızın genel ayarlarını, ürünleri, kategorileri, ödeme ve nakliye seçeneklerini yapılandırabilirsiniz.
Tema ve Eklentiler: Mağazanızın görünümünü özelleştirmek için bir tema seçebilir ve ekstra özellikler eklemek için gerektiğinde eklentileri yükleyebilirsiniz. OpenCart, geniş bir tema ve eklenti yelpazesi sunar.
Test ve Güvenlik: Mağazanızı oluşturduktan sonra, test etmek ve her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak önemlidir. Ayrıca, güvenlik önlemlerini alarak müşteri bilgilerinin güvenliğini sağlamalısınız.
Bu adımlar, temel olarak OpenCart kullanarak bir e-ticaret sitesi açmanın ana hatlarını içerir.
Opencart fatura işlemleri:
OpenCart E-Ticaret Sistemi için API entegrasyonu kullanılarak EDM E-Fatura entegrasyonu geliştirilmiştir. Bu modül, OpenCart sipariş sayfası içerisinden fatura kesme, E-Arşiv fatura iptali ve fatura görüntüleme gibi işlevleri direkt olarak sunmaktadır.
Siparişteki müşteri bilgileri için TCKN (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası) ve VKN (Vergi Kimlik Numarası) doğrulama kontrolü bulunmaktadır. Gönderim sırasında, VKN/TCKN’nin E-Fatura mükellefi olup olmadığına göre fatura formatı belirlenmektedir. Oluşturulan faturalar müşterinin e-posta adresine gönderilmektedir. Opencart sitenizi Magenty fatura entegrasyonu ile entegre ederek sitenizden ve pazaryerlerinden gelen tüm faturalarınızı tek bir tuşla faturalandırabilirsiniz.
4 ADIMDA
Magenty → Opencart Entegrasyonu
Opencart'tan aldığınız APİ bilgilerini Magenty panelinizde bulunan Tanımlar sekmesine girerek entegrasyonunuzu başlatın.
Magenty panelinizde bulunan Kategoriler sayfasından E-Ticaret sitenizde bulunan kategorileri eşleştirin.
Magenty panelinizde Katalog > Kargo Şablonu sayfasından kargo ayarlarınızı tamamlayın.
Magenty panelinizden bulunan Pazaryeri sekmesinden Opencart panelinize ürünleri aktarın veya Opencart panelinizden ürünleri kolayca indirebilirsiniz.